Basında Biz

Osmanlı Dönemi’nde Ermeni Trajedisi
20 Nisan 2012 / Nebahat UZUN

HAMBURG – Almanya’nın Hamburg kentinde, Hamburg ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) Gençlik Kolu’nun organize ettiği “Osmanlı Dönemi’nde Ermeni Trajedisi” başlıklı konferansa ilgi yoğun oldu. Alman Ermeni Cemaati’nin Hamburg Üniversitesi Rektörlüğü’ne yaptığı tüm baskılara rağmen üniversite yerleşkesinde yapılan konferansa, daha önce konuşmacı olarak katılacağı açıklanan Prof. Dr. Norman Stone rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Stone’nin yerine eski İsviçre Milletvekili Guillaume-Albert Houriet konuşmacı olarak katıldı. Konferansta Hamburg Konsolosu Berati Alver, ataşeler Ebuzer Çeliker, Baybars Erdem ve dernek başkanları da hazır bulundu. TGH Gençlik Kolu Başkanı Gizem Oktay ve yönetimden Ersoy Kıroğlu’nun açılış konuşmacısının ardından söz alan Houriet, “Ermeni Soykırımı yalanı, sadece Türkiye’den tazminat almak için oynanan bir oyundur. 1915 yılında yaşananlar konusunda Rusya ve Türkiye arşivlerini açmıştır fakat Ermenistan hala arşivini açmamakta direnmektedir. Onlar da arşivlerini açarak cevap versinler” şeklinde konuştu.

KİMSE KARABAĞ’DA YAKIN TARİHTE YAŞANANLARDAN BAHSETMİYOR
Tarihi gerçekleri bilmeyen insanların, Ermeni Diasporası ve PKK terör örgütünün kışkırtmasıyla konuştuğunu ifade eden Houriet, “Benim üzüldüğüm şey, yurtdışındaki Türkiye Cumhuriyeti’nin temsil eden konsoloslukların bu insanlara cevap vermek yerine sessiz kalmalarıdır. Olaylardan yaklaşık 100 yıl sonra çıkıp, ispat edilemeyen iddialarla Türkiye’nin suçlanması kabul edilemez” dedi. Ermeni Diasporası’nın önce ASALA terör örgütünü ortaya çıkardığını, ardından da Türkiye’ye yönelik atılan bombaların parasını ödediğini ifade eden Houriet, “İngiltere ve Fransa gibi ülkeler Ermenilere sözler verip Türkiye’ye karşı kışkırtma politikası izlediler. Sonuçta Ermenilere verdikleri sözlerin hiçbirini tutmadılar. Ortada Ermenilerden özür dilemesi gereken bir ülke varsa bunlar, Ermenilere verdikleri sözleri yerine getirmeyen ülkelerdir” şeklinde konuştu. Osmanlı Dönemi’nde her iki taraf için de çok acı olayların yaşandığını söyleyen Houriet, “Osmanlı toprakları üzerinde oynanan oyunlar yüzünden her iki taraf da acılar yaşadı ama bu, soykırım olarak adlandırılamaz. Sarkozy sırf ülkesindeki Ermenilerin oyunu alabilmek için bu hassas konuyu siyasete alet ediyor. Avrupa’da Ermeni Soykırımı tartışılırken hiç kimse, yakın tarihte Karabağ’da Ermenilerin Türklere yönelik yaptığı soykırımdan bahsetmiyor” dedi.

TGH GENÇLİK KOLU 7. OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI
4 Nisan 2012 / Gazete Hamburg

Hamburg TGH Gençlik Kolu 7.Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.Yapılan Genel Kurul sonrası yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Başkan: Gizem Oktay, Başkan Yardımcısı: Selçuk Demirtaş, Halkla İlişkiler Koordinatörü: Aynur Er, Finans Koordinatörü: Derya Tüncel, Projeler Koordinatörü: Ekrem Erden, Etkinlikler Koordinatörü: Suzan Bilen, Bilgi İşlem Koordinatörü: Ezgi Tarayıcı, Yedek Üyeler: Seçil Çetiner, Gülşah Gülmez, Dr. Hakan Fidan, Ibrahim Taştekin, Atilla Kurtuldu, Denetleme Kurulu: Bilinç Ercan, Yunus Emre Vardar

Hamburg’da 19 Mayıs etkinliği düzenlendi
23 Mayıs 2011 / Hakan Yazanel

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile Hamburg Türk 1Toplumu (TGH) Gençlik Kolu, Norderstedt Türk-Alman Dostluk ve Kültür Derneği Gençlik Kolu (TDFKV) ve Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) tarafından ortaklaşa bir 19 Mayıs etkinliği düzenlendi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile Hamburg Türk Toplumu (TGH) Gençlik Kolu, Norderstedt Türk-Alman Dostluk ve Kültür Derneği Gençlik Kolu (TDFKV) ve Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) tarafından ortaklaşa bir 19 Mayıs etkinliği düzenlendi.
TGH’nın Altona ilçesindeki binasında düzenlenen etkinliğe TGH Gençlik Kolu eşbaşkanları Gizem Oktay ile Özlem Eryüksel, TDFKV Başkanı Aslıhan Yeşilkaya, HADD Başkanı Coşkun Coştur, derneğin onursal başkanı Gökten Küçük, Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk ile eşi Nilgün Öztürk, Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Başkonsolos Öztürk, çağdaşlığın ve yarınların güvencesi gençlere olan bağlılığın her zaman devam edeceğini belirterek, Türk gençliğinin Türkiye’yi her alanda yüceltme ve geleceğe en güçlü şekilde taşıma azmini taşıdığını söyledi. TGH Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Üyesi Atılım Seymen, “Cumhuriyet ve 19 Mayıs” konulu yaptığı sunumunda, Türklere karşı dünyada hala ön yargıların devam ettiğini ve bunda 19 Mayıs’ın emperyalizme karşı mücadelesinin büyük bir etkisi olduğunu ifade etti. Dış basında son yıllarda, Türk insanını fesli gösteren karikatürlere geniş şekilde yer verildiğine işaret eden Seymen, bazı çevrelerin Atatürk milliyetçiliğini Hitler faşizmine benzetmesini de eleştirerek, Atatürk milliyetçiliğinin tüm etnik kökenleri kapsayan, insancıl bir anlayışa sahip olduğunu kaydetti.

Başak Çelik ile Toralp Eren’in moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte Tiyatro İstasyon’dan Serdar Timur bir skeç sahneledi. Anneler Grubu bir folklor, Zeybek Grubu da zeybek gösterisinde bulundu.Etkinlik kapsamında Grup Medcezir ile İstanbul’dan gelen Türk rock grubu Redd de bir konser verdi.
Süheyla Kaplan / Hamburg

TGH Gençliğin film akşamı
02 Mayis 2011 / Nebahat UZUN, EUROPAHABER

Almanya’nın Hamburg kentinde faaliyetlerini yürüten Hamburg Türk Toplumu (TGH) Gençlik Kolu, düzenledikleri film akşamında “Babam ve Oğlum” isimli filmi izlediler. Dernek binasında düzenlenen geceye Hamburg Başkonsolos Yardımcısı Canan Ünal, Hamburg Yeşiller Partisi Milletvekili Filiz Demirel de izleyici olarak katıldı. Amaçlarının burada yaşayan gençlere Türk filmlerini sevdirmek, kendi dillerinde filmler izlemeye teşvik etmek olduğunu ifade eden TGH Gençlik Kolu Başkanı Özlem Eryüksel, “Seçtiğimiz tarih, kültür ve sanat içerikli filmleri izledikten sonra yaptığımız sohbet toplantılarıyla gençlerin kaynaşmasına da vesile olmak istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı. “Babam ve Oğlum” filmini Almanca altyazılı izlediklerine dikkat çeken TGH Gençlik Kolu Yönetim Kurulu üyesi Seçil Çetiner ise, “Bir dahaki sefere Alman arkadaşlarımızı da aramıza davet ederek hem onlara kültürümüzü, filmlerimizi tanıtmak, hem de iki kültürün kaynaşmasını sağlamak istiyoruz” dedi. Çetiner, “Geçen ay “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” isimli filmi izlemiştik. Önümüzdeki ay ise Hamburglu yönetmen Fatih Akın’ın İstanbul’u anlatan “Köprüyü Geçmek” filmini izleyeceğiz. Programımıza isteyen herkes katılabilir” şeklinde konuştu.

TGH Gençlik Kolu Oktay ve Eryüksel’le devam
31 Ocak 2011 / Emine SONUGÜR

HAMBURG ve Çevresi Türk Toplumu (TGH) Gençlik Kolu 6. olağan genel kurulla yeni yönetimini belirledi.

Altona Hospitalstrasse 111, TGH Haus 7 Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, eski yönetim kurulu aklandıktan sonra yeni seçime geçildi. Gizem Oktay ile Özlem Eryüksel yeniden başkan seçildiler. Yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Ersoy Kıroğlu (Başkan Yardımcı), Deniz Akpınar (Halkla İlişkiler Koordinatörü), Selçuk Demirtaş (Finans Koordinatörü), Seçil Çetiner (Projeler Koordinatörü), Aslıhan Yeşilkaya (Etkinlikler Koordinatörü), Ezgi tarayıcı (Bilgi İşlem Koordinatörü), Cem Savaş Başsoy, Emel Demir, Bilinç Ercan, Ayça Fidan, Dr. Hakan Fidan, Meltem İlter, Burcu Özcanyüz Seymen, Dr. Atılım Seymen (yedek üyeler), Meral Dargil ve Aslıhan Yeşilkaya (Denetleme Kurulu üyeleri). Yönetim kurulunda Türkiye’den Almanya’ya eğitim ve çalışma amacıyla gelen, hem de burada doğup büyüyen gençlerin görev aldığını söyleyen başkanlar Oktay ile Eryüksel, “Amacımız ilk etapta Hamburg’daki Türk gençlerini bir araya getirerek, gençler arasındaki bilgi ve görüş alış verişini artırmak” dediler.